Naslovna   /   Blog   /   O UNUTARNJIM BOJAMA

O UNUTARNJIM BOJAMA

  21.12.2020

Ekološke boje za vedriji život

Boje, kao i mirisi, mogu imati jak utjecaj na naše raspoloženje i kako se osjećamo. Mogu prizvati uspomene i izazvati emocije. Mogu nas inspirirati i napuniti pozitivnom energijom.

Adekvatan izbor boje u interijeru omogućuje nam da bez velikih ulaganja i kompliciranih intervencija postignemo upadljive rezultate. Boje mogu promijeniti utisak o obliku i veličini prostorije, što daje dodatnu mogućnost u uređenju prostora. U moderno uređenim prostorima koristimo jednu osnovnu boju ili paletu komplementarnih, međusobno ujednačenih boja. Naglasci u drugoj boji mogu biti detalji na zidnim površinama ili obojeni komadi nameštaja koji prostoru daju sofisticiran izgled.

Ništa manje važan detalj pri izboru boja je i njihova ekološka kakvoća. Zahvaljujući najsuvremenijim tehnološkim dostignućima Bekament nudi ekološke unutarnje boje na vodenoj bazi, usklađene sa najvišim europskim standardima. Namijenjene su zdravijem životu, bez toksičnih isparenja i kemikalija.

Osobne afinitete svakako ne treba isključiti, ali ne smijemo zaboraviti da je izbor unutarnjih boja ozbiljan i zahtjevan proces, u kojem treba voditi računa o tome kako će naše novo okruženje utjcati na našu produktivnost, raspoloženje, ali i zdravlje. Zbog toga je jako važno   konzultirati se sa stručnjacima prilikom odabira odgovarajućih boja za svaki prostor u kojem boravimo, bilo radni, prostor za odmor ili zabavu.

Zahvaljujući najsuvremenijim tehnološkim dostignućima Bekament nudi ekološke unutarnje boje na vodenoj bazi, usklađene sa najvišim europskim standardima.

Crvena boja unosi energiju i ubrzava rad srca. Moć crvene boje je tako velika da i mali detalj može imati jak efekat. U dnevnoj sobi, potiče razgovor i dobro raspoloženje, a u kuhinji ili blagovaoni apetit.

Idealna za spavaće sobe i druge prostorije u kojima se opuštate je plava, koja u svojoj osnovnoj nijansi vrijedi kao umirujuća boja najvišeg stupnja.

 

Zahvaljujući najsuvremenijim tehnološkim dostignućima Bekament nudi ekološke vodorazrjedive unutarnje boje, usklađene s najvišim europskim standardima..

Žuta, boja sunca potiče radost i sreću i unosi toplinu. Velike površine žute boje mogu umoriti oči, zato ju je najbolje koristiti za detalje ili manje povšine. Kao boja koja potiče razmišljanje i intuiciju, žuta boja, ili elementi u ovoj boji, dobri su u prostoru za rad ili učenje.

Opće je poznato kako zelena boja odmara oči. Ono što je možda manje znano je, da zelena boja potiče fleksibilnost i kreativnost i inspirira promjene i uspjeh.

Ako želite u svoj dom unijeti atmosferu luksuza, onda je ljubičasta pravi izbor. U svojim najtamnijim tonovima ljubičasta je sofisticirana i dramatična. Vezuje se za bogatstvo, a savršena je u prostorijama za relaksaciju i odmor.

Zdravlje, toplinu i svakodnevnu radost života unosi narandžasta boja.

Bekament unutarnje boje izrađene na bazi visokokvalitetnih sirovina, pogodne su za stambene i poslovne prostore. Mogu se tonirati u širokom spektru nijansi.

Za pozitivan utjecaj na raspoloženja kombinirajte boje koje će vaš dom učiniti zdravim, sretnim, ugodnim, kreativnim i inspirativnim mjestom za život, rad, učenje, druženje i opuštanje.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...