Naslovna   /   Blog   /   ZAŠTO JE VAŽNA TOPLINSKA IZOLACIJA?

ZAŠTO JE VAŽNA TOPLINSKA IZOLACIJA?

  21.12.2020

VANJSKA SIGURNOST, UNUTAR TOPLINA

 

Čovjek je od davnina gradio stambene zgrade od različitih materijala, prvenstveno radi zaštite od prirodnih nepogoda. Vremenom je počeo prilagođavati gradnju objekata svojim specifičnim zahtjevima, kako bi zadovoljio i potrebu za udobnošću.

Tražeći rješenje, istovremeno brinući o prirodi, Bekament je razvio BEKATHERM fasadne sustave koji pružaju dugotrajnu i pouzdanu zaštitu poslovnih i stambenih objekata od atmosferskih utjecaja, kao i potrebnu stambenu udobnost i toplinu koji zgradu pretvaraju u dom.

Sustav toplinske izolacije je jedan od najvažnijih elemenata svakog doma, jer ga štiti od vremenskih utjecaja poput padavina, vjetra, mraza, topline i drugih utjecaja okoliša, te daje željeni estetski izgled.

Kroz fasadu, u slučaju nedostatka toplinske izolacije, jedna prosječna obiteljska kuća gubi čak 30% energije potrebne za grijanje, a kod stambenih zgrada taj postotak može biti i puno veći.

Uloga vanjskog zida kao elementa ovojnice zgrade je zaštita od pregrijavanja, gubitka topline, atmosferskih utjecaja, kao i dobre akumulacijske sposobnosti, kako bi se unutar zgrade pružio toplinski, ali i zvučni komfor sa ciljem smanjenja potrošnja energije.

Energetska učinkovitost nije više stvar osobnog izbora. Zakon predviđa za svaki objekat  “energetsku putovnicu”, potvrdu o energetskim učinkovitostima zgrade. Bez ove potvrde nijedan novoizgrađeni objekat neće moći dobiti uporabnu dozvolu. Glavni cilj je minimalizirati potrošnju energije, a u isto vrijeme zadržati ili čak povećati nivo udobnosti.

Kada govorimo o zgradama ili kućama koje su energetski učinkovite, govorimo o objektima koje podrazumjevaju veću uštedu energije pri normalnim životnim okolnostima tj.zadovoljavanju životnih potreba. Tu se prije svega, misli na održavanje ugodne temperature, osvjetljenje i druge uvjete potrebne za boravak i rad ljudi u zatvorenom prostoru.

U zgradi koja je toplinski dobro izolirana potrošnja energije za grijanje (zimi) i hlađenje (ljeti) je primjetno manja, a boravak u njoj ugodniji.

Energetski učinkovita zgrada štedi energiju, njen životni vijek je puno duži, a ne treba zanemariti i izravan pozitivan utjecaj na očuvanje životnog okoliša.

Bilo da se radi o izgradnji nove kuće ili zgrade, rješavanju problema energetske učinkovitosti na staroj obiteljskoj kući ili stambenoj zgradi, prvi korak je pronaći pravo rješenje za trenutni projekat. Prilikom odabira materijala, pored cijene, potrebno je voditi računa o kvaliteti i sastavu materijala koji se koristi.

BEKATHERM  fasadni sustavi toplinske izolaciju su vrhunske kvalitete, koja je potvrđena rezultatima kontrolnih ispitivanja u ovlaštenim institucijama, kako u Srbiji, tako i u inozemstvu -certifikat ETA (standard -Europska tehnička ocjena).

 

Ekonomičan i provjeren, BEKATHERM Standard sa pločama od ekspandiranog polistirena (EPS) osigurava trajnu energetsku učinkovitost objekata uz uštedu energije do 40% i jamstvo do 25 godina. Pored Standard sustava tvrtka Bekament u ponudi ima i sustave BEKATHERM Plus BEKATHERM Prestige.

 

BEKATHERM Standard sa pločama od ekspandiranog polistirena (EPS) pruža trajnu energetsku učinkovitost objekata uz uštedu energije do 40% i jamstvo do 25 godina.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...