64

BK Stirolfix 1

Fleksibilno ljepilo za ljepljenje EPS, EPS G i MW ploča i armiranje mrežicom

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Mineralno fleksibilno ljepilo namijenjen za ljepljenje ploča od stiropora (EPS ploče), grafitnog stiropora, EPS G ploča, kao i ploča od mineralne vune (MW ploče), na čvrste fasadne površine, kao i za polaganje armaturne mrežice i za izravnavanje cijele fasadne površine. BK-StirolFix 1 se koristi kao ljepilo za ljepljenje i kao mort za armiranje u okviru oba BEKATHERM termoizolacijska sistema (BEKATHERM Standard sistem sa EPS termoizolacijskim pločama i BEKATHERM Prestige sa MW pločama).

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, bez iscvjetavanja, ostataka ulja ili boje. Glatke, slabo upojne betone, sa ostacima nečistoća od oplate, neophodno je očistiti pod mlazom vruće vode, a zatim izvršiti grundiranje sa BK-Beton Kontakt-om. Na nove zidove od opeke nije neophodno nanositi temeljni premaz. U slučaju ljepljenja ploča na zidove od plino-betona preporučuje se premazivanje BK-Nivelator-om prema uputstvu za upotrebu. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odleži oko 10 minuta, pa ponovo promiješati da se dobije ljepilo primjerene konzistencije. Pripremljeno ljepilo se nanosi na termoizolacijske ploče (rubno i tačkasto po sredini), a zatim se ploče lijepe pritiskanjem na podlogu. Prilikom armiranja ljepilo se nanosi nazubljenom čeličnom gletericom (veličine zuba 8-10 mm) na otprašenu površinu stiropora, a zatim se u tako naneseno svježe ljepilo utiskuje armaturna mrežica odozgo prema dolje (min. 10 cm preklapanja između traka mrežice). Cjelokupna površina se nakon sušenja izravnava novim slojem ljepila, tako da ukupna debljina završnog sloja ljepila iznosi 4-5 mm. Ljepilo treba zaštititi od prebrzog isušivanja i smrzavanja. Prilikom ljepljenja MW ploča potrebno je najprije cjelokupnu površinu ploče premazati tankim slojem lepka. Ljepilo zatim nanositi po rubno na MW ploče uz dodatak tri točke nanosa na sredini. Prilikom daljeg rada poštovati ista pravila spomenuta u dijelu ljepljenja EPS ploča. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

TEHNIČKI PODACI
Optimalni vremenski uvjeti: temperatura podloge i zraka +5°C do +30°C. Mogućnost polaganja armaturne mrežice: nakon min. 48 sata. Mogućnost primjene završnih slojeva: nakon min. 7 dana.

OKVIRNA POTROŠNJA MATERIJALA
oko 5-6 kg/m² za ljepljenje (u ovisnosti od materijala koji se lijepi) i oko 5-6 kg/m² za izravnavanje.

ROK UPOTREBE I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
25 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...