83
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Ceramic   /   Ljepila za keramiku   /   Siprofix BK 90

Siprofix BK 90

Ljepilo za keramičke pločice za unutrašnju upotrebu.

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Za ljepljenje keramičkih pločica na zidne i podne površine, isključivo na čvrste podloge (žbuke na bazi cementa, vapna i betona), za unutarnju upotrebu, odlične prionjivosti i visoke čvrstoće.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka ulja ili boje. Prije lepljenja pločica preporučljivo je premazivanje BK-Bond predpremaza razrjeđenog prema uputstvu u cilju poboljšanja prionljivosti ljepila. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode uz intenzivno miješanje do potpune homogenizacije.

Masu ostaviti da odstoji oko 10 min, zatim još jednom promiješati u svrhu dobivanja ljepila primjerene konzistencije. Ljepilo nanositi pomoću nazubljene gleterice sa odgovarajućom veličinom zubaca, tako da minimum 65% površine pločice bude prekriveno ljepilom . Veličina zubaca ovisi od dimenzija pločica (optimalno 4-6 mm za pločice veličina 10-25 cm). Pločice utiskivati u sloj ljepila na podlozi, a ukoliko je površina neravna ljepilo nanositi i na pločicu, i na taj način vršiti izravnavanje. Visokoupojne, porozne pločice prije postavljanja treba navlažiti. Višak ljepila ukloniti vlažnom spužvom, a očvrsle dijelove mehaničkim putem. Višak ljepila u fugama ukloniti mehaničkim putem. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

OPTIMALNI VREMENSKI UVJETI
Temperatura podloge i zraka +5°C do +25°C.

OTVORENO VRijEME RADA
Oko 20 minuta (ovisno od podloge). Mogućnost fugiranja nakon: cca.24h.

POTROŠNJA
Oko 3-5 kg/m², ovisno od podloge i debljine nanošenja.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
25 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...