83
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Ceramic   /   Ljepila za keramiku   /   Siprofix BK 160 super flex

Siprofix BK 160 super flex

Fleksibilno ljepilo za keramičke i granitne pločice za unutrašnju i vanjsku upotrebu.

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Za ljepljenje keramičkih pločica, mozaika, mramora, granita, prirodnog i umjetnog kamena na zidne, podne i fasadne površine, isključivo na čvrste podloge (žbuke na bazi cementa, vapna i betona), za vanjsku i unutarnju upotrebu. Odlična prionljivost, visoka čvrstoća, fleksibilnost i otpornost na vlagu. Pogodan za ljepljenje pločica niske upojnosti (E ≤3%), pločica velikih dimenzija (do 80 cm) i prilikom postavljanja na površine sa već postojećim pločicama. Preporučuje se za upotrebu u kupaonama, kuhinjama, balkonima, terasama, bazenima i sistemima sa podnim grijanjem.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka ulja ili boje. Prije ljepljenja pločica preporučljivo je premazivanje BK-Ultra Prime podloge u cilju poboljšanja prionljivosti ljepila. Za optimalne rezultate prilikom ljepljenja pločica na slaboupojnim površinama, kao i prilikom ljepljenja pločice na pločicu koristiti u kombinaciji sa BK-Bond predpremazom.

Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode uz intenzivno miješanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 10 min, zatim još jednom promiješati da se dobije ljepilo primjerene konzistencije. Ljepilo nanositi pomoću nazubljene gleterice sa odgovarajućom veličinom zubaca, tako da minimum 65% površine pločice bude prekriveno ljepilom (u slučaju primjene unutra) a minimum 90% (u slučaju primjene vani). Veličina zubaca ovisi od dimenzija pločica (optimalno 4-6 mm za pločice veličina 10-25 cm). Pločice utiskivati u sloj ljepila na podlozi, a ukoliko je površina neravna ljepilo nanositi i na pločicu, i na taj način vršiti izravnavanje. Visokoupojne, porozne pločice prije postavljanja treba navlažiti. Višak ljepila ukloniti vlažnom spužvom, a očvrsle dijelove mehaničkim putem. Višak ljepila u fugama ukloniti mehaničkim putem. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

OPTIMALNI VREMENSKI UVJETI
Temperatura podloge i zraka +5°C do +25°C.

OTVORENO VRIJEME RADA
Oko 20 minuta (ovisno od podloge). Mogućnost fugiranja nakon: cca.24h.

POTROŠNJA
Oko 3-5 kg/m², ovisno od podloge i debljine nanošenja.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
5; 25 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...