76
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Hydro   /   Hidroizolacijska masa   /   BK Hidrostop base

BK Hidrostop base

Fleksibilni jednokomponentni hidroizolacijski premaz

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Jednokomponentni, hidroizolacijski premaz za horizontalnu i vertikalnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija: kuhinja, kupaona, tuš kabina, bazena, podrumskih površina, terasa, itd. Namijenjen je za unutarnju i vanjsku upotrebu i nije predviđen za završnu obradu površina, niti za sisteme koji su u permanentnom kontaktu sa vodom.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se nanosi BK-HidroStop Base mora biti čvrsta, otprašena, suha i očišćena od masti, plijesni i slabo vezanih dijelova. Prije nanošenja hidroizolacije preporučljivo je premazivanje BK-Ultra Prime predpremaza. U slučaju starih i neravnomjerno upijajućih podloga, kao i u slučaju poroznih visokoupojnih podloga neophodno je izvršiti premazivanje BK-Ultra Prime-om, min. 4h prije nanošenja hidroizolacije. U slučaju površina koje se ljušte, troše i/ili praše potrebno je ukloniti sve slabo vezane slojeve, a zatim izvršiti impregniranje podloge BK-Penetrat-om. Betonske površine je neophodno dobro oprati vrućom vodom u cilju uklanjanja prisutnih nečistoća, a zatim nakon potpunog sušenja premazati BK-Beton Kontakt-om.

Priprema premaza se vrši dodavanjem oko 5,5l vode na vreću od 20kg, miješa se do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min i ponovo izmiješati. Pripremljenu masu upotrijebiti u roku od 2 h. Premaz se nanosi četkom u dva nanosa, križnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja iznosi približno 1 mm, a drugi sloj se nanosi nakon protvrdnjavanja prethodnog. Hidroizolacijski premaz treba zaštititi od brzog isušivanja. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

POTROŠNJA
Oko 2-2.5 kg/m², ovisno od kvalitete podloge.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJЕ
12 mjeseci u originalnom pakovanju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
20 kg

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...