83
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Ceramic   /   Ljepila za keramiku   /   Siprofix BK 170 elastic

Siprofix BK 170 elastic

Fleksibilno ljepilo za keramičke pločice za unutrašnju i vanjsku upotrebu.

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Za ljepljenje keramičkih pločica, mramora, granita, prirodnog i umjetnog kamena na zidne, podne i fasadne površine, isključivo na čvrste podloge (žbuke na bazi cementa, vapna i betona), za vanjsku i unutarnju upotrebu. Odlična prionljivost, visoka čvrstoća, visoka fleksibilnost i otpornost na vlagu. Pogodan za ljepljenje pločica niske upojnosti (E ≤3%) kao i pločica velikih dimenzija na deformabilne površine i prilikom postavljanja na površine sa već postojećim pločicama. Pogodan za upotrebu u kupaonama, kuhinjama, balkonima, terasama, bazenima i sistemima sa podnim grijanjem.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka ulja ili boje. Prije ljepljenja pločica preporučljivo je premazivanje BK-Ultra Prime predpremaza u cilju poboljšanja prionljivosti ljepila. Za optimalne rezultate prilikom ljepljenja pločica na slaboupojnim površinama, kao i prilikom ljepljenja pločice na pločicu koristiti u kombinaciji sa BK-Bond predpremazom.

Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode uz intenzivno miješanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 10 min, zatim još jednom promiješati u svrhu dobivanja ljepila primjerene konzistencije. Ljepilo nanositi pomoću nazubljene gleterice sa odgovarajućom veličinom zubaca, tako da minimum 65% površine pločice bude prekriveno ljepilom (u slučaju primjene unutra) a minimum 90% (u slučaju primjene vani). Veličina zubaca ovisi od dimenzija pločica (optimalno 4-6 mm za pločice veličina 10-25 cm). Pločice utiskivati u sloj ljepila na podlozi, a ukoliko je površina neravna ljepilo nanositi i na pločicu, i na taj način vršiti izravnavanje. Visokoupojne, porozne pločice prije postavljanja treba navlažiti. Višak ljepila ukloniti vlažnom spužvom, a očvrsle dijelove mehaničkim putem. Višak ljepila u fugama ukloniti mehaničkim putem. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

OPTIMALNI VREMENSKI UVJETI
Temperatura podloge i zraka +5°C do +25°C.

OTVORENO VRIJEME RADA
Oko 20 minuta (ovisno od podloge). Mogućnost fugiranja nakon: cca.24h.

POTROŠNJA
Oko 3-5 kg/m², ovisno od podloge i debljine nanošenja.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
5; 25 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...