64
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Bekatherm   /   Proizvodi za vanjske zidove   /   Ljepila za ljepljenje i armiranje   /   BK Stirolfix Base

BK Stirolfix Base

Ljepilo za ljepljenje EPS ploča.

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Ljepilo na cementnoj osnovi namijenjeno za ljepljenje isključivo EPS ploča, na različite mineralne podloge. Proizvod nije namijenjen za polaganje armaturne mrežice, niti za izravnavanje cijele fasadne površine. Proizvod se koristi kao komponenta za ljepljenje EPS ploča u okviru BEKATHERM Standard termoizolacijskog sistema.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, bez iscvjetavanja, ostataka ulja ili boje. Glatke slabo upojne betone, sa ostacima nečistoća od oplate, neophodno je očistiti pod mlazom vruće vode, a zatim izvršiti grundiranje sa BK-Beton Kontakt-om dan prije ljepljenja EPS ploča. Na nove zidove od opeke nije neophodno nanositi temeljni premaz. U slučaju ljepljenja ploča na zidove od plino-betona preporučuje se premazivanje BK-Nivelator-om prema uputstvu za upotrebu. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odleži oko 10 minuta, pa ponovo promiješati da se dobije ljepilo primjerene konzistencije, bez grudica. Pripremljeno ljepilo za ljepljenje se nanosi rubno na EPS ploče uz dodatak tri točke nanosa na sredini ploče, promjera oko 10 cm. Rubni nanos ljepila treba nanositi u širini od min. 5 cm i debljini od 1.5-2.0 cm. Nakon sušenja od min. 2 dana moguće je postavljanje pričvrsnica na ploče, koje je neophodno u sistemu sa BK-StirolFix Base ljepilom. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

TEHNIČKI PODACI
Optimalni vremenski uvjeti: temperatura podloge i zraka +5°C do +30°C. Mogućnost pričvrsnica: nakon 2 dana pri sušenju na optimalnim uvjetima (23°C i 50-60% r.v.v.). Okvirna potrošnja materijala: oko 4-5 kg/m² za ljepljenje ploča od stiropora.

ROK UPOTREBE I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
25 kg.

 

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...