83
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Ceramic   /   Masa za fugiranje   /   BK Fugomal

BK Fugomal

Vodoodbojna masa za fugiranje

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Visokokvalitetna, vodoodbojna masa za fugiranje keramičkih i staklenih pločica, kao i ploča od umjetnog i prirodnog kamena, na horizontalnim i vertikalnim površinama. Namijenjena za fuge širine do 10 mm, za unutarnju i vanjsku upotrebu. Otporna na nastanak plijesni. Dostupna u 24 nijanse.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Prije nanošenja fug mase fuge treba očistiti od ostatka ljepila i prašine. U slučaju visokoupojnih pločica i prilikom rada na visokim temperaturama namočiti fuge 1 h prije fugiranja. Priprema se vrši postepenim dodavanjem mase u oko 28% vode, uz stalno miješanje do potpune homogenizacije. Pripremljenu masu upotrijebiti u roku od 1 sata. Nanošenje se vrši gumenom gletericom, pod kutom od 45°, tako da fuga bude dobro ispunjena masom. Nakon 20-30 min, kada masa površinski očvrsne, pločice prebrisati vlažnom spužvom u smjeru dijagonalnom na postavljene pločice, a zatim ispolirati suhom krpom. Podne pločice su prohodne najmanje 8 sati nakon fugiranja, pri sušenju na normalnim uvjetima. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

TEMPERATURA PRIMJENE
Od +5°C do +25°C. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vreme očvršćavanja mase za fugiranje.

NAPOMENA
U slučaju fugiranja poroznih pločica preporučuje se probni postupak. Ukoliko ljepilo nije dovoljno suho postoji mogućnost mjestimične promjene boje fug mase. Fug masa nije pogodna za prirodan kamen podložan promjeni boje.

POTROŠNJA
Oko 0,3-0.8kg/m², ovisno od širine fuga i veličine pločica.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
24 mjeseca u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
2 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...