91
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Classic   /   Ručne i strojne žbuke   /   BK Mal 420

BK Mal 420

Cementno-vapnena žbuka za vanjske zidove

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Pojačana cementno-vapnena žbuka za strojnu i ručnu primjenu na vanjskim i unutarnjim zidovima od cigle, blokova, siporeks blokova i betona. Proizvod je primjenljiv za mokre čvorove, za površine na kojima će se postavljati keramika. Proizvod karakterizira visoka mehanička čvrstoća i dobra prionljivost na podlogu, pa je ova vrsta žbuke naročito pogodna tamo gdje će se naknadno postavljati teži zidni elementi.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se žbuka nanosi mora biti čvrsta, čista i suha, bez slabo vezanih dijelova i masnih mrlja. Zatvaranje rupa, fuga, električnih otvora treba završiti prije početka žbukanja. U slučaju žbukanja betonskih ili drugih glatkih površina potrebno je na podlogu nanijeti BK-Beton Kontakt u cilju poboljšanja prianjanja žbuke. U slučaju jako upijajućih, poroznih podloga (siporeks blokovi) potrebno je na podlogu nanijeti BK-Nivelator kako bi se spriječilo neravnomjerno sušenje i pucanje žbuke. U slučaju znatnih neravnina na površini, potrebno je prethodno nanijeti BK-Mal 120. Priprema žbuke se vrši intenzivnim miješanjem praha sa oko 22-24% vode. Žbuka se najčešće nanosi u dvije faze, metodom svježe na svježe, na prethodno pripremljenu, suhu podlogu u debljini min. 10 mm, a maks. 25 mm. Nakon toga žbuku razvući H-letvom, porezati, filcati i zagladiti. Kod potrebnih većih debljina žbuke potrebno je kontinuirano nanositi žbuku po principu svježe na svježe do potrebne debljine (max.40 mm).

OPTIMALNI VREMENSKI  UVJETI
Temperatura podloge i zraka +5°C do +25°C. Žbuka mora stvrdnjavati ravnomjerno. Direktno zagrijavanje žbuke nije preporučljivo. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

POTROŠNJA
Oko 11-12 kg/m²/cm debljine.

ROK UPOTREBE I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
30 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...