73
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Interior   /   Dekorativne žbuke   /   BK Dekor

BK Dekor

Dekorativna mineralna žbuka za unutrašnje zidove

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

OPIS I PODRUČJE PRIMJENE
Mineralna praškasta masa namijenjena za zaštitu i dekoraciju unutarnjih zidniho površina (masa za “španjolski zid”). Može se koristiti i kao prvi sloj pri zaglađivanju unutarnjih temeljnih i grubljih žbuka zbog mogućnosti debljeg nanosa u jednom sloju.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se žbuka nanosi mora biti čvrsta, čista i suha, i po potrebi impregnirana BK-Podlogom u slučaju trusnih i upojnih površina. Pripema se vrši laganim dodavanjem praha u oko 38-40 % vode (9,5-10 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpunog močenja i homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati još malo vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije.

Masa se nanosi ručno nerđajućom metalnom gletericom u debljini od 1 do 3 mm ovisno od željene strukture i tehnike obrade. Tanji nanos omogućava dobivanje finije strukture, dok se debljim nanosom postiže efekat grublje površine. Površina sa svježe nanesenom masom se obrađuje pomoću valjka koji se prije obrade natopi svježom masom (vrsta valjka ovisi također od željene strukture). Obrada mase je moguća i drugim alatima kao što su spužva, četka i specijalne vrste reljefnih valjaka.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti od +5ºC do +30ºC. Pripremljenu masu upotrijebiti u roku od 2 h.

ROK TRAJANJA
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji sa paletama.

POTROŠNJA
Od 2-3 kg/m², u ovisnosti od željene strukture i kvalitete podloge.

PAKIRANJE
25 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...