87
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Sealfix   /   PUR ljepilo za EPS ploče   /   BK PUR EPS Kleber

BK PUR EPS Kleber

Poliuretansko ljepilo za EPS ploče

 

PRIMJENA
Jednokomponentna niskoekspandirajuća poliuretanska pjena za ljepljenje i montažu fasadnih izolacijskih ploča na beton, gips i zidane površine, koja očvršćava u prisustvu vlage. Ima vrlo dobru strukturu i odličnu adheziju i na temperaturi od +5ºC. BK-Pur EPS Kleber je neotopiv nakon očvršćavanja, otporan na plijesni, trajno elastičan i može se žbukati. Ako se pravilno primjenjuje, proizvod doprinosi uštedi energije i kao takav nalazi veliku primenu u niskoenergetskim objektima.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga mora biti čvrsta, čista i suha, bez prašine, masnih mrlja i sl. BK-Pur EPS Keber se koristi tako što se odstrani čep i navije cjevčica za raspršivanje na vrh tube sa pjenom. Kod niskih temperatura, ostaviti tubu sa proizvodom barem jedan sat prije upotrebe na toplom ili na sobnoj temperaturi. Prije primjene snažno protresti tubu (barem 20 puta). Nanijeti ljepilo narub EPS ploče, 2-4 cm od ivice, i unutar konture u uzastopnim trakama sa oko 30 cm rastojanja izmedju njih. Preporučeni promjer pruga primjenjenih pištoljem je 3-4 cm. Pričvršćavanje EPS ploča u konačnu poziciju je do cca 15 min, prije nego što ljepilo počne stvarati pokoricu. EPS ploče na dnu zida moraju biti pričvršćene na donjem dijelu, kako bi se izbjeglo njihovo klizanje sa zida prije očvršćavanja ljepila (5-24 h). Popuniti prostor između stiropor panela, u cilju postizanja efikasnije izolacije.

PAŽNJA!!!
Čistač za PUR pjenu ne smije doći u dodir s polistirenom jer ga vrlo brzo ostapa! Stvrdnuti materijal moguće je odstraniti samo mehanički.

ROK UPOTREBE
18 mjeseci, ako se skladišti po preporuci u originalnom, neotvorenom pakiranju. Skladištiti na temperaturama od +5 ºC do +25 ºC, zaštićeno od direktnog uticaja sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

PAKIRANJE
825ml

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...