93
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Special   /   Hidrofobni premazi   /   BK Aquafobe

BK Aquafobe

Bezbojna hidrofobna impregnacija

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
BK-AquaPhobe je bezbojna hidrofobna impregnacija na bazi silana i siloksana, namijenjena za vanjsku i unutarnju upotrebu. Pogodna je za primjenu kao završni sloj ili kao dodatak cementnim smjesama radi poboljšanja hidrofobnosti materijala. Preporučuje se za impregnaciju mineralnih i umjetnih fasadnih žbuka, cigle, crijepa, prirodnog kamena, betonskih površina, fug masa i sl. Proizvod je namijenjen zaštiti mineralnih površina od prekomjernog upijanja vode i agresivnih kemikalija iz zraka koje mogu oštetiti i narušiti izgled građevinama i spomenicima. Smanjuje pojavu iscvjetavanja soli na mineralnim površinama, smanjuje vjerojatnost razvoja mikroorganizama i mahovine na sjenovitim dijelovima fasada.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Prije upotrebe materijal dobro promućkati u pakiranju, a zatim nerazrijeđen proizvod nanositi mekanom četkom, valjkom ili sprejanjem. Kako bi se postigla duboka penetracija i zadovoljavajući efekat, premaz nanositi do zasićenja po principu mokro na mokro. Sa horizontalnih površina krpom ukloniti višak materijala nakon 10 minuta. Efekat vodoodbojnosti se razvija tokom 24 h od nanosa.

TEMPERATURA PRIMjENE
Temperatura prilikom ugradnje treba biti od +5 ºC do +30 ºC, a relativna vlažnost zraka max. 80 %. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru, kiši i magli. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme sušenja.

POTROŠNJA
100-500 ml/m² u ovisnosti od površine koja se premazuje.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci skladišteno na temperaturama od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktnog utjecaja sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

PAKIRANJE
1; 20 l.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...